Βασιλικός για τον έρπη και τον εντεροϊό

Σχεδόν όλοι οι τύποι βασιλικού όπως ο πλατύφυλλος, ο γλυκός και ο σγουρός έχουν αντιϊκές ιδιότητες.

Σε μια μελέτη δοκιμαστικού σωλήνα βρέθηκε πως εκχυλίσματα που περιέχει ο γλυκός βασιλικός όπως η απιγενίνη και το ουρσολικό οξύ παρουσίασαν αποτελεσματική δράση ενάντια στον έρπητα, την ηπατίτιδα Β και τον εντεροϊό (4).

Ο ιερός βασιλικός ο οποίος ονομάζεται και Τulsi φαίνεται πως αυξάνει την ανοσία απέναντι σε μολύνσεις από ιούς και μικρόβια.

Σε μια μελέτη 4 εβδομάδων επάνω σε 24 υγιείς ενήλικες, η χορήγηση 300 mg εκχύλισμα ιερού βασιλικού αύξησε σημαντικά τα επίπεδα των Τ-κυττάρων καθώς και των φυσικών φονικών κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος τα οποία καταπολεμούν τις λοιμώξεις από ιούς (5).

Έρευνες και μελέτες
(4) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16173941
(5) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21619917

Image by MetsikGarden from Pixabay

Απόσπασμα που διαβάσαμε εδώ

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν άρθρο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν γνωμάτευση του γιατρού σας ή την επίσκεψη σε εξειδικευμένο σύμβουλο υγείας. Επί του παρόντος δεν υπάρχει θεραπεία για τον COVID-19. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια εξειδικευμένη διατροφή ή να αγοράσετε συμπληρώματα διατροφής ενώ αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας πρώτα.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη