5 βότανα που θα αντιμετωπίσουν την αϋπνία


Αντιμετώπισε την αϋπνία με φυσικό τρόπο

Τα βότανα χρησιμοποιούνται από τα αρχαία χρόνια για διάφορες παθήσεις αλλά και για την ανακούφιση πολλών συμπτωμάτων. Εμείς συγκεντρώσαμε εδώ τα 5 αποτελεσματικότερα βότανα για την αϋπνία, που θα είναι σύμμαχός σου τα δύσκολα βράδια. Δες τα παρακάτω.

Πασιφλόρα

Η πασιφλόρα είναι ένα ιδιαίτερο βότανα, που έχει κατευναστικές & ηρεμιστικές ιδιότητες, αλλά φαίνεται να ανακουφίζει και από το άγχος & την αϋπνία. Η πασιφλόρα μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας και την επίτευξη ενός ήρεμου και συνεχόμενου ύπνου. Πρόκειται για το πιο μελετημένο βότανο, καθώς φαίνεται ότι συμβάλλει στην αύξηση επιπέδων GABA, που σχετίζεται άμεσα με την έλευση ύπνου και προάγει τη χαλάρωση.

Τίλιο ή Φλαμούρι

Το τίλιο επιδρά καταπραϋντικά στο νευρικό σύστημα. Πρόκειται για ένα βότανο με ήπια χαλαρωτική δράση. Πρόκειται για ήπια βότανα με ηρεμιστική δράση. Το τίλιο παράλληλα επιδρά θετικά & κατευναστικά στο στομάχι, όταν υπάρχουν γαστρεντερικές ενοχλήσεις. Ενδείκνυται για τον πονοκέφαλο, την υπερένταση. Είναι κατάλληλο τόσο για ενήλικες, όσο και για παιδιά. Έτσι, συμβάλλει στην αντιμετώπιση και της αυπνίας.

Λεβάντα


Η λεβάντα χρησιμοποιείται πάρα πολλά χρόνια για τις ηρεμιστικές της ιδιότητες. Πρόσφατα μάλιστα, ελέγχθηκε και η αποτελεσματικότητά της στην αντιμετώπιση του άγχους και της αϋπνίας από διάφορες μελέτες. Έρευνα έχει δείξει ότι η έκθεση στο άρωμα της λεβάντας ή η κατανάλωσή της πριν τον ύπνο, συνέβαλε στην απόλαυση ενός ποιοτικότερου ύπνου.

Βαλεριάνα

Είναι πολύ γνωστή για τη συμβολή της στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος. Έτσι, προάγει έναν πιο υγιή & ποιοτικό ύπνο. Έχει καλά αποτελέσματα, στην αντιμετώπιση του μέτριου βαθμού στρες και την αϋπνία.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ένα βότανο, που συμβάλει στην αντιμετώπιση διάφορων καταστάσεων. Έρευνες έδειξαν ότι το χαμομήλι περιέχει φλαβονοειδή, που είναι υπεύθυνα για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες. Τα φλαβονοειδή του χαμομηλιού ενεργοποιούν τους Α υποδοχείς του GABA, γεγονός που συμβάλει στην αντιμετώπιση της αϋπνίες.

Πηγή

Image by Sam Williams from Pixabay


(Οι ανωτέρω πληροφορίες του άρθρου είναι ενημερωτικές και δεν έχουν σκοπό να υποδείξουν θεραπεία, ούτε την πρόθεση να αντικαταστήσουν τυχόν ιατρική συμβουλή ή ιατρική οδηγία. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει υποχρεωτικά να λάβετε την έγκριση του θεράποντα ιατρού σας).

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη