Εχινάκεια για την καταπολέμηση κοινής γρίπης


Η εχινάκεια είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα βότανα με φαρμακευτικές ιδιότητες καθώς έχει αποδεδειγμένα πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Τα περισσότερα μέρη του φυτού όπως τα φύλλα και η ρίζα χρησιμοποιούνται ως φυσικά γιατρικά.


Η Echinacea purpurea είναι μια ποικιλία που παράγει κωνικά λουλουδάκια και χρησιμοποιούνταν από τους Ινδιάνους της Αμερικής για την αντιμετώπιση από μια σειρά καταστάσεων όπως μολύνσεις και λοιμώξεις από μικρόβια (6).

Αρκετές μελέτες δοκιμαστικού σωλήνα επάνω σε διαφόρους τύπους εχινάκειας όπως η E. pallida, η E. angustifolia, και η E. purpurea, έδειξαν πως είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην καταπολέμηση μολύνσεων από ιούς όπως ο έρπητας και η κοινή γρίπη (7).

Η ποικιλία E. purpurea θεωρείται πως ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την άμυνα απέναντι σε μολύνσεις από ιούς (8).

Έρευνες και μελέτες
(6) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22131823
(7) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4058675/
(8) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22131823

Image by Edvard Houtkoop from Pixabay

Απόσπασμα που διαβάσαμε εδώ

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν άρθρο έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν γνωμάτευση του γιατρού σας ή την επίσκεψη σε εξειδικευμένο σύμβουλο υγείας. Επί του παρόντος δεν υπάρχει θεραπεία για τον COVID-19. Εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια εξειδικευμένη διατροφή ή να αγοράσετε συμπληρώματα διατροφής ενώ αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας πρώτα.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη