Αντικαταστήστε τα Παυσίπονα με αυτά τα Βότανα


Στη χώρα μας παίρνουμε συνεχώς φάρμακα για το παραμικρό.

Ειδικά στην περίπτωση των παυσίπονων το πρόβλημα διογκώνεται. Μια κοινωνία εξαρτημένη από τα φάρμακα.

*ευκαιρία τώρα που υπάρχει έλλειψη φαρμάκων να βρούμε και τις εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικές για να μην πω και καλύτερες.

Ενώ αυτά τα φάρμακα φαινομενικά είναι αβλαβή, κυρίως επειδή τα προμηθευόμαστε εύκολα και επειδή συνήθως συνιστούνται από τους γιατρούς για τον πόνο, μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβή.

*ευτυχώς, η Μητέρα Φύση μπορεί να μας βοηθήσει και να μας δώσει τις άφθονες λύσεις με τα δικά της φάρμακα τα βότανα.Φυσικά και εδώ θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ διότι η αλόγιστη ή μη ορθή χρήση μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και να είναι επιβλαβείς.

Τα Βότανα Αντίδοτο για τον Πόνο

Εδώ παραθέτουμε 9 από τα πολλά βότανα που υπάρχουν για την αντιμετώπιση του πόνου που έχει αποδειχθεί ότι είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα παυσίπονα και ακόμη περισσότερο σε ορισμένες περιπτώσεις, χωρίς τις δυσάρεστες παρενέργειες των φαρμάκων.

1. Κουκουρμάς (κουρκουμίνη)

Ο Κουρκουμάς είναι το απόλυτο βότανο κατάλληλο για μια ποικιλία θεμάτων υγείας, αλλά μία από τις πιο ισχυρές ιδιότητες του είναι η ικανότητά του να μειώνει τη φλεγμονή και να ανακουφίζει γρήγορα τον πόνο. Η δραστική ουσία στον κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη . Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της κουρκουμίνης, θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την πιπερίνη, το δραστικό συστατικό στο μαύρο πιπέρι.
Μπορείτε να αγοράσετε κάψουλες με εντερική επικάλυψη, που θα συμβάλουν στην αύξηση του ποσοστού απορρόφησης του κουρκουμά αποτελεσματικά επιτρέποντας τα δραστικά συστατικά να φθάσουν στον εντερικό σας σωλήνα ανέπαφα. Πάρτε 400-600 mg κουρκουμίνης τρεις φορές την ημέρα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας παυσίπονα βασισμένα στον κουρκουμά στο σπίτι.

2. Κράτομ (Mitragyna Speciosa)
Αυτό το βότανο δεν είναι τόσο ευρέως γνωστό, όπως άλλα σε αυτήν τη λίστα, ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Συνήθως χρησιμοποιείται για να μειώσει τον πόνο, να αυξήσει την ενέργεια, και να δώσει αίσθηση ευεξίας.

3. Νύχι του διαβόλου ή Αρπαγόφυτο (Harpagophytum procumbens)

Το νύχι του διαβόλου περιέχει μια ομάδα αντι-φλεγμονωδών ενώσεων που ονομάζονται ιριδοειδείς γλυκοζίτες, οι οποίες περιλαμβάνουν την ουσία harpagoside, την δραστική του ουσία. Το φυτό αυτό ενδημεί στη Νότια Αφρική και την ονομασία του την πήρε λόγω του καρπού του, ο οποίος καλύπτετε με μικρά άγκιστρα που μπορούν να γαντζωθούν στο δέρμα και να προκαλέσουν μεγάλο πόνο. Το ειρωνικό είναι πως χρησιμοποιείται ως θεραπεία για τη μείωση του πόνου.
Μελέτες δείχνουν ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τον πόνο στην πλάτη και την αρθρίτιδα . Όταν αγοράζετε συμπληρώματα αυτού του βοτάνου, αναζητήστε στα συστατικά τους αν περιλαμβάνουν τη δραστική ένωση harpagoside. Πάρτε 50-100 mg της harpagoside ημερησίως ή 400 mg από το αποξηραμένο βότανο. Άτομα με έλκος στομάχου θα πρέπει να μιλούν με τον γιατρό τους πριν καταναλώσουν αυτό το βότανο.

4. Λευκός φλοιός Ιτιάς
Ο Λευκός φλοιός ιτιάς έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες. Το βασικό του δραστικό συστατικό, η σαλικίνη, υπάρχει στην ασπιρίνη. Η λευκή ιτιά είναι πολύ αποτελεσματική για τη θεραπεία του πονοκεφάλου και της φλεγμονής χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες .
Μπορείτε να πάρετε 120-240 mg τυποποιημένης σαλικίνης κάθε 3-4 ώρες ή να φτιάξετε τσάι με το αποξηραμένο βότανο. Όπως και με την ασπιρίνη, έτσι και εδώ, δεν πρέπει ποτέ να δίνεται αφεψήματα λευκής ιτιάς στα παιδιά καθώς μπορεί να υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης του συνδρόμου του Reye.

5. Βάλσαμο
Το Βάλσαμο είναι ένα ιδανικό βότανο για να το χρησιμοποιήσετε για τον πόνο και τη φλεγμονή. Μπορεί να χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλο και να αποτρέπει τη συστολή, θεραπεύοντας έτσι τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, το βότανο αυτό μπορεί τόσο να προλάβει όσο και να θεραπεύσει την ημικρανία (.
Μπορείτε να καταναλώνετε την ημερήσια δόση των 125 mg αποξηραμένου βάλσαμου, που περιέχει τουλάχιστον 0,2% parthenolide (το δραστικό συστατικό).

6. Καψαϊκίνη

Η καψαϊκίνη είναι το ενεργό συστατικό που βρίσκεται στις πιπεριές τσίλι. Έχει χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά ως τοπικός παράγοντας για να καταπραΰνει τα νεύρα, τους μύες και τον πόνο στις αρθρώσεις. Η καψαϊκίνη δρα αναστέλλοντας μια χημική ουσία (ουσία Ρ) που μεταδίδει τα σήματα πόνου στον εγκέφαλο.
Μπορείτε να βρείτε καψαϊκίνη ως δραστική ουσία σε διάφορες φυσικές κρέμες ή ζελ για τοπική χρήση σε διάφορες αναλογίες, 0,025% έως 0,075% και να τα εφαρμόζετε τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα

7. Λιβάνι
Το λιβάνι, είναι γνωστό για τις αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητές του. Μπορεί να απαλύνει τόσο τον τοπικό όσο και τον χρόνιο πόνο, συμπεριλαμβανομένων των πόνων της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, του πόνου της ουρικής αρθρίτιδας, του πόνου του καρπικού συνδρόμου, των πόνων της θυλακίτιδας και της τενοντίτιδας, των τραυμάτων όπως τα κατάγματα και τα διαστρέμματα, της ινομυαλγίας, της ελκώδης κολίτιδας, καθώς και καταπραΰνουν το ξηρό και σκασμένο δέρμα .
Να ψάχνετε για σκευάσματα που περιέχει 60% του δραστικού συστατικού, μποσβελικό οξύ (ή μποσβελίνη) εξασφαλίζοντας ότι παίρνετε 750 mg καθημερινά σε τρεις δόσεις.

8. Τζίντζερ
Το Τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί για προβλήματα του στομάχου εδώ και αιώνες. Περιέχει ζιγγίβερη (gingerol), μια ισχυρή ενεργή ένωση. Οι μελέτες δείχνουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 31 χημικά συστατικά που σχετίζονται με την ζιγγιβέρη στο φρέσκο τζίντζερ, που μπορούν να βοηθήσουν στην αναστολή της παραγωγής των φλεγμονωδών ενώσεων. Λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά με τα περισσότερα παυσίπονα.
Το Τζίντζερ μπορεί να είναι αποτελεσματικό έναντι της φλεγμονής, της οστεοαρθρίτιδας, και των ρευματισμών . Για οξύ πόνο, μπορείτε να παίρνετε 2 γραμμάρια αποξηραμένου τζίντζερ καθημερινά, ενώ για τις χρόνιες παθήσεις απλά μειώστε την πρόσληψη σε 1 γραμμάριο την ημέρα με την κάθε ποσότητα χωρισμένη σε τρεις δόσεις.

9. Άρνικα
Η Άρνικα περιέχει λακτόνες σεσκιτερπένια, οι οποίες είναι ενώσεις που ενισχύουν την ανοσία και τη μειώνουν τη φλεγμονή. Επίσης, χρησιμοποιείται ευρέως για μώλωπες, διαστρέμματα, μυϊκούς πόνους, επούλωση πληγών, επιφανειακή φλεβίτιδα, πόνο στις αρθρώσεις, φλεγμονή από τσιμπήματα εντόμων και για το πρήξιμο από το κάταγμα. Νέες μελέτες το συνιστούν και για εγκαύματα.
Αυτό το αρχαίο βότανο τα τελευταία χρόνια άρχισε να εφαρμόζεται και σε συμβατικές τοπικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της φλεγμονής. Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland, δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνουμε άρνικα από το στόμα χωρίς απευθείας ιατρική επίβλεψη, εκτός αν το παίρνεται σε μια εξαιρετικά αραιωμένη μορφή ως ομοιοπαθητικό φάρμακο, επειδή οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να είναι σοβαρές.
Μια μελέτη του 2007 σχετικά με την άρνικα, έδειξε ότι μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο και να αποκαταστήσει τη λειτουργία των αρθρώσεων, όπως το κάνουν τα φάρμακα που έχουν ως δραστική ουσία ιβουπροφαίνη . Αλείψτε τοπικά ζελ ή κρέμα με άρνικα 3-4 φορές την ημέρα. Μπορείτε επίσης να παίρνετε ομοιοπαθητικά φάρμακα με άρνικα σε διάφορες συγκεντρώσεις (των 6c, 12c, ή 30c) βάζοντας 3 σφαιρίδια κάτω από τη γλώσσα 3 φορές την ημέρα.

Πηγή

Image by congerdesign from Pixabay

(Οι ανωτέρω πληροφορίες του άρθρου είναι ενημερωτικές και δεν έχουν σκοπό να υποδείξουν θεραπεία, ούτε την πρόθεση να αντικαταστήσουν τυχόν ιατρική συμβουλή ή ιατρική οδηγία. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει υποχρεωτικά να λάβετε την έγκριση του θεράποντα ιατρού σας). 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη